top of page

Tegevuste kirjeldus ja sihtgruppideni jõudmine

Projekti “Kes kardab ülikooli?” peamine tegevus oli luua blogipostitused, mis põhinesid intervjuudel Tallinna Ülikooli viimase kursuse tudengite ja vilistlastega. Intervjuu küsimuste koostamise aluseks ja esmase teabe kogumiseks viidi läbi 2022. aasta abiturientide seas küsitlus ja tutvuti teemakohase teaduskirjandusega.. Analüüsisime ka oma grupiliikmete hirme, ootusi ja lootusi seoses haridustee jätkamisega ülikoolis. Projekti valmimist toetavateks tegevusteks jagunesid 18 grupiliiget kolmeks väiksemaks grupiks ning seejärel omakorda paarideks. Iga paari ülesanne oli leida üks inimene, keda intervjueerida. Blogipostituste juurde lisati intervjueeritavast pilt, et lugejal saaks intervjueeritavaga tekkida parem side. Projekti tegevuste jälgimiseks loodi blogi, mille valmimine toimus kolme grupi koostöös. Blogisse jõudsid postituste ettevalmistuseks tehtud abiturientide hirmude ja ootuste kaardistused ning projekti vältel valminud intervjuud. Samuti saab blogis tutvuda projekti liikmetega. Projekti käigus moodustus portfoolio, lisasime samuti blogisse. Portfoolio osadeks olid sissejuhatus, probleemi ja tegevuste kirjeldused, jätkusuutlikkus, teadusartiklid, tulemused, kokkuvõtted ja kasutatud allikad.

Ideede jagamiseks ja koostöö tegemiseks kohtuti juhendajatega iganädalaselt ELU alal või interneti vahendusel. Vahenädalal esitleti koostatud esmaseid materjale ja osalesid kõik 3 gruppi, et saada projektile välist tagasisidet, saada uusi teadmisi ning kuidas projektiga edasi liikuda. Grupid suhtlesid omavahel Messengeri gruppides, koordineerides kõiki projektiga seonduvaid tegevusi.

Sidusgrupiks on potentsiaalsed tulevased Tallinna Ülikooli tudengid, kes saaksid intervjuusid lugedes enda küsimustele vastuseid: see aitaks neil paremini valmis olla ülikooli astumiseks ja käimiseks. Tulevased tudengid ei ole sarnased, nõnda leidub intervjueeritavate seas erivajadusega tudeng, värskelt gümnaasiumi lõpetanud kui ka aastaid pärast keskhariduse lõpetamist ülikooli astunud tudengeid, et postitustest oleks sidusgrupile võimalikult palju kasu. Intervjuudes annavad kogenumad nõu, potentsiaalne tudeng võib enda esile kerkinud küsimustele saada vastuseid ning leida nendest mõistmist ja tuge.

Sidusgrupini jõudmiseks tehti projekti käigus valminud üheksa blogipostitust avalikult kättesaadavaks. Need on leitavad Tallinna Ülikooli kodulehel Meediavärava alamlehel ning intervjuusid kasutatakse sisseastumiskampaanias, et need jõuaks võimalikult paljudeni.

23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page